Роднини на атентатора от Манчестър уведомили властите за него

10:08, 24 май 17 / Свят 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Либийските роднини на атентатора от Манчестър са информирали британските власти за заплахата, която той представлява.

Това разкри американската телевизия Ен-би-си. Не се уточнява кои точно роднини са направили това. След завчерашния атентат по време на попконцерт в града стана известно, че 22-годишният Салман Абеди е роден във Великобритания и произхожда от семейство на либийски мигранти. Навремето те избягали от режима на Муамар Кадафи.

По-рано същата телевизия съобщи, че Салман Абеди, бил свързан с Ал Кайда и е преминал подготовка в чужбина. Според телевизия NBC, която се позовава на неназовани източници от американското разузнаване идентичността на Абеди е установена по банковата карта, която намерена на мястото на инцидента. Според американското разузнаване, през последната година Абеди е пътувал до Либия, както и в други страни.

Освен че имал връзки с Ал Кайда, той може да е контактувал и с други групировки. Взривното устройство било "голямо и сложно", за създаването му са използвани материали, които е трудно да се доставят във Великобритания. Това може да означава, че не е действал без чужда помощ. Според източника разследващите се опасяват, че той може да е бил член на терористична клетка, чиято численост е неизвестна, информира БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама