В Елена връчиха наградата в памет на учителите Бонка и Иван Кършеви

13:23, 24 май 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 24 май ученици от Начално училище „Иларион  Макариополски“ в Елена се удостояват с грамота и награда в памет на изявените учители и обществени дейци Бонка и Иван Кършеви. Наградата е учредена през 2004 година от тяхната дъщеря Жана Кършева и се дава на деца, които постигат отлични резултати в училище и участват активно в школски  и общински изяви.

Днес наградата бе връчена на училищното тържество в храма „Свети Никола“ от наследниците на видните еленчани Боряна Млъзева и инж. Дилян Млъзев. Носители на тазгодишната награда по решение на Педагогическия съвет на училището са Аксу Салиева от трети клас и четвъртокласниците Симона Топалова, Кристиян Иванов и Симона Симеонова.

За 14 години 56 ученици от НУ „Иларион Макариполски“ са удостоени с наградата на името на Бонка и Иван Кършеви. Първите й носители вече са студенти, други учат в престижни училища в страната, трети избраха да завършат образованието си в родния град Елена и достойно го представят на конкурси и състезания. Това е доказателството, че огънят запален от Кършовия род гори в сърцата на децата, а наградата е стимул да се учат и трудят все по-добре.

В знак на благодарност към учредителите директорката на училището Анета Ламбурова връчи дарителска грамота на наследниците на учителите Кършеви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама