Започва поредният международен семинар по контратероризъм

07:26, 26 юни 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненската университетска болница „Света Марина“ е домакин на четвъртия международен семинар по контратероризъм. Той ще продължи два дни и включвалекции, практически решения и демонстративни материали, посветени на конвенционалните, неконвенционалните и медицинските аспекти на тероризма.

Поканените лектори са представители на водещи антитерористични институции в Израел, посолството на Израел в България, посолството на България в Израел, както и признати специалисти от страни – членки на НАТО, Руската федерация и Сърбия.

Семинарът има научна, образователна и квалификационна програма и е продължение на първите три специализирани срещи във Варна, засягащи всички страни на тероризма и борбата с него. Той ще надгради постигнатия опит и готовността за ответна реакция при потенциална терористична заплаха като цяло, включително организационни, координационни, теоретични и практически аспекти на тероризма в глобален формат, заедно с въпроси за взаимодействие на международни и национални институции като потенциални участници в антитерористичните действия.

Сред темите, предвидени в програмата, са ролята на жените в тероризма, терористичната заплаха за съвременната инфраструктура, механизмите за обезвреждане на терористи, терористичната употреба на кибертехнологиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама