Великобритания може да депортира след Брекзит 13000 осъдени граждани на ЕС

12:02, 26 юни 17 / Свят 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 13 000 граждани на държави от ЕС, които излежават или вече са излежали присъди в Обединеното кралство, може да бъдат депортирани от страната след Брекзит, информира лондонският в. „Таймс”, цитиран от ТАСС.

Британската министър-председателка Тереза Мей ще представи днес подробности от плана си за защита на правата на гражданите на ЕС след Брекзит.

„Таймс” посочва, че извън плана ще останат осъдените за тежки престъпления, свързани с насилие, и за търговия с наркотици.

Вестникът пише, че неспособността на британските власти да депортират осъдени престъпници отдавна предизвиква недоволство във Великобритания. Миналата година британски депутати се обърнаха към Брюксел, настоявайки, че ограниченията за депортиране „подкопават доверието към имиграционната система на Великобритания”.

Този довод беше успешно използван от евроскептици по време на кампанията преди референдума за членството на Великобритания в Обединеното кралство.

През последните 2 години броят на затворниците чужденци в британските затвори нарасна и сега е 14 процента от всички лишени от свобода.

Основният контингент е от поляци и ирландци.

През 2015 година само 44 престъпници с гражданство на държава от ЕС са били депортирани от Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама