Излезе второто класиране за детските ясли в Добрич

08:59, 28 юни 17 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Добрич публикува резултатите от второто класиране за приема на децата в детските ясли. Данните са публикувани в сайта на Общината в електронния модул "Прием е детските заведения", рубриката "Детски ясли" и подрубриката "Класирания". В класирането са участвали 38 деца. По-голяма част от тях са приети по първо желание.

Чакащи остават 48 деца. От тях 26 са регистрирани още при първата регистрация. Останалите са подали заявления през май и юни. Повече от половината чакащи деца са заявили като първо желание детска ясла №5 „Пролет”.

При първото класиране за детските ясли в Добрич бяха приети 278 деца. Подаването на заявления за електронния прием продължи до 30 май, включително. Кандидатстваха 325 деца за общо 310 места в осемте детски заведения.

За детските ясли ежемесечно ще се обявяват свободни места и ще се извършва класиране, докато се заемат всички места, информираха от Общината. Желаещите да посещават детска ясла през 2018 г. ще участват в следващи класирания, след обявяване на свободните места, без да е необходимо да подават ново заявление. В този случай за начало на класирането трябва да се посочи месецът, предшестващ този, в който детето ще започне реално да посещава детска ясла, посочиха от общинската администрация във връзка с множество запитвания на родители.

„Община град Добрич уверява всички родители, че разполага с необходимия капацитет в детските ясли на град Добрич, за да осигури прием на всички желаещи“, заяви неотдавна заместник-кметът д-р Емилия Баева. Тя посочи, че високият процент (89%) на класираните по първо желание деца са доказателство, че електронната система работи адекватно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама