БСП обвини ГЕРБ в тайни договорки и споразумения с Патриотите

13:20, 27 сеп 17 / Политика 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тайни разговори и назначаване на „калинки” във властта бяха само част от обвиненията на БСП от парламентарната трибуна, за които информират от новините на bTV.

От партията поискаха и да разберат има ли тайно споразумение за разпределяне на позициите във властта и кога е подписано то. А също и защо има противоречия в публичното говорене на ГЕРБ и Патриотите. 

Какво става в кабинета „Борисов 3”, дължите ни отговори. Очевидно имате скрити политически споразумения”, подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя цитира думи на вицепремиера Валери Симеонов, че напоследък нямат диалог с Борисов и на ръководни длъжности се поставят хора по чисто партийни съображения. „От кого са поставени на натиск министрите и кой прави тези назначения, очевидно другият коалиционен партньор – ГЕРБ”, заключи Нинова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор призова да не се влиза в нападки кой какво е казал. «Изборите са минали и ние сме в началото на един стабилен управленски мандат, който залага на прозрачност и ефективност», добави той.

В лично обяснение Антон Кутев обвини представителите на ГЕРБ за тона в политиката и припомни изказванията им от преди 5-6 години. Той призова Цветанов да върне парите, които страната ни е изплатила по дела в Страсбург, заведени заради негови действия.

Не се срамувам от това, което правих като вицепремиер и министър, заяви в отговор Цветан Цветанов и посочи, че тогава общественото одобрение към полицията е било над 50%.

От ГЕРБ обявиха, че ще дадат шефа на Президентския кабинет – Иво Христов на прокурор и ДАНС, тъй като според тях той борави неправомерно с класифицирана информация, въпреки че няма право на допуск до такава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама