Храни, които трябва да избягвате след 30

19:05, 04 ное 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хубавото, когато си възрастен е, че можеш да ядеш всичко, което си поискаш, когато си поискаш. Или поне така смятат децата ни. Има обаче една уловка – ако в тийнейджърството и 20те ни години е приемливо да похапваме дори пица за закуска има храни, които трябва да станат табу за устните ни ако искаме да имаме здраво и грациозно тяло и вече сме навършили 30. Подбрахме едни от най-големите вредители на доброто здраве.

Плодово кисело мляко

Дори и да използвате най-страхотния крем за бръчки ако ядете повече захар, кожата ви няма да е в добро състояние. Особено след 30. И ако си мислите, че ядете здравословно, похапвайки поредната кофичка плодов йогурт, много се лъжете. Всъщност това е една калорийна бомба, заредена с повече захар от пликче бонбони.

Консервирани храни

Едно проучване от 2013 година прави връзката между високото кръвно налягане и бръчките. Оказва се, че жените с ниско кръвно имат по-малко бръчки. Все още не е установена точната зависимост между двете, но определено натрият, който е отговорен за повишаването на кръвното не е особено полезен и за кожата ви. Всички консервирани храни са пълни с натрий, сол и BPA – химикал, за който се твърди, че причинява безплодие. Така че ако искате нещо бързо, но здравословно за хапване – консервираните храни определено не са най-добрият избор.

Протеинови барчета

Фруктоза, декстроза, захароза, глицерин, сорбитол, палмово масло са само една част от вредните съставки на тези уж полезни барчета. Ако искате да избегнете всички тези компоненти, които вредят на здравето ви, а се нуждаете от допълнително протеини, направете си протеинов шейк у дома, където със сигурност ще знаете какво точно слагате в него и консумирате.

Следва продължение!

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама