Представяне на книгата " Българската бойна слава“ в София

13:00, 19 ное 17 / Култура 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската бойна слава“от младите сътрудници на Сдружение „Българска история” –  Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев – връща читателите към спомена за най-славните и най-пагубните моменти от военната ни история, като обективно проследява причинно-следствените връзки на родните победи и падения.

Книгата ще бъде представена на 21 ноември от 18:30 ч. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, където авторите ще разкажат малко по-подробно за процеса на работа по проекта, както и за това какви трудности са срещнали по време на създаването на изданието.

Сдружение „Българска история” ще представи и част от документалната поредица
„Българско военно чудо” – 10 късометражни филма, които са посветени на най-големите военни постижения на армията ни.

"Българската бойна слава“ обхваща някои от най-емблематичните ни битки, преплетени с малко известни такива – разглежданият период започва с основаването на Дунавска България и битката при Онгъла от 680 година и завършва с участието на България във Втората световна война от 1941–1945 година.

Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев са членове на екипа на сдружение „Българска история”. Това са трима млади историци, които са приели присърце ролята си на мисионери на родолюбието и вече няколко години поред доказват умението си да вдъхват живот на забравените и честно неизвестни подвизи от историята ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама