Музиката на Европа със Софийската филхармония

09:00, 01 яну 18 / Култура 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската филхармония в партньорство с НМА „Проф. Панчо Владигеров“ представя  28 концерта с музиката на 28-те страни-членки на Европейския съюз. Те ще бъдат с участието на водещи български музиканти, студенти от Националната музикална академия и музиканти от някои от страните-членки на ЕС.

Концертите ще се състоят всеки понеделник от 19:00 часа от януари до юни 2018 г. в концертен комплекс „България“.

Времевият отрязък съответства на Българското председателство на съвета на ЕС. Програмата включва както шедьоври на класическата музика, така и съвременни музикални образци. Солистите на концертите ще бъдат утвърдени родни музиканти, таланти, които все още развиват своя потенциал и солисти от Европа, доказали се на международната сцена.

Първият концерт на 2 януари е посветен на Естония – страната, от която приемаме Председателството на Съвета на ЕС. В програмата ще звучи музиката на забележителния естонски композитор и дисидент Арво Пярт в изпълнение на Павел Златаров – цигулка, Маргарита Илиева – пиано, Иво Александров – контрабас и със специалното участие на проф. Борислава Танева.

Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия – страната, която ще приеме Председателството на съвета на ЕС.

Входът за всички концерти е свободен.

Проектът “Музиката на Европа“ се реализира с финансовата подкрепата на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд „Култура".


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама