Иран забрани английския език в началните училища

10:15, 08 яну 18 / Свят 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иран забрани преподаването на английски език в началните училища, каза високопоставен служител в сферата на образованието, след като ислямските лидери предупредиха, че ранното изучаване на езика отвори пътя към западното „културно нашествие“
„Преподаването на английски език в правителствените и неправителствените начални училища в официалната учебна програма е против закона“, заяви по иранската държавна телевизия ръководителят на държавния Висш съвет за образованието Мехди Навид-Адхам.
Надив-Адам допълни, че английският вече не е част от учебната програма за най-малките. В гимназията изучаването му няма да бъде забранено. По думите на председателя на Държавния съвет за висше образование, в началните училища обучението на децата ще бъде фокусирано върху изучаването на фарси и иранската култура.
Ислямските лидери на Иран често предупреждават за опасностите от "културно нашествие", а върховният лидер Аятолах Али Хаменей изрази гняв през 2016 г. относно "преподаването на английски език в училищата за деца".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама