Убиха бизнесмен в София (ВИДЕО)

10:56, 08 яну 18 25 777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

49-годишен мъж беше прострелян в столичния квартал "Манастирски ливади".

Сигналът за стрелбата, която е станала на ул. "Ралевица" в района на бул. "България" и голям търговски център, е подаден в 10:05 ч., съобщиха от МВР. 

Районът е отцепен от полицията.

Простреляният мъж е откаран в лечебно заведение в тежко състояние. Той е бил прострелян в гърдите и въпреки 30-минутната реанимация е починал, съобщиха от Военномедицинска академия.

По неофициална информация на БНР раненият е бизнесмен и се казва Петър Христо
в - собственик на една от от големите компании за производство на млечни продукти у нас - "Лактима".

 

 


Стрелецът е избягал и се издирва. Той е стрелял няколко пъти по жертвата си, но само един куршум е попаднал в тялото на Христов.

На мястото на стрелбата се извършва първоначален оглед.

 

Полицията работи по няколко версии. Едната е свързана с бизнеса му. Не се изключват и версии, свързани с личния му живот.

Петър Христов е в Съвета на директорите на холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”. Холдингът обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултанстски компании и е собственик на "Лактима" ЕАД.

"Лактима" е правоприемник на бившето предприятие "Млечна промишленост", което през 1996 г. е приватизирано. Компанията е една от водещите в България в сегмента на млечната промишленост. Произвежда кисели, пресни, овкусени млека. Най-разпознаваемият продукт е "Айрян Балкан", с който държи 75-80% пазарен дял в категория течни млека. Фирмата произвежда пълна гама масленост на кисели млека.

Приходите на дружеството за 2016 г. достигат 12.8 млн. лв., което е ръст от 18.5% спрямо година по-рано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама