Отиде си певецът Рей Томас

12:20, 08 яну 18 / Култура 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рей Томас, един от основателите на култовата британска рокгрупа “The Moody Blues, почина на 76 години.

Това съобщиха от неговата звукозаписна компания.

Те казаха в изявление: "С дълбока скръб и тъга Cherry Red Records и Esoteric Recordings съжаляват, че Рей Томас, основател, флейтист и вокалист на Moody Blues, почина внезапно в дома си в Съри в четвъртък.”

"Ние сме дълбоко шокирани от смъртта му и ще ни липсва топлината, хумора и добротата на Рей.”, споделиха те.

"Беше привилегия да познаваме и работим с него, а нашите мисли са със семейството му и съпругата му Ли, в това тъжно време".

Рей разкри в официалния си уебсайт, че през 2014г. е бил диагностициран с рак на простатата, но е бил в ремисия и призова други да бъдат тествани за болестта.

Той каза: "Моят рак е неработещ, но имам фантастичен лекар, който веднага ме заведе на ново лечение, което е имало 90 процента успеваемост.

Томас става световно известен през 60-те и 70-те години, след като създава The Moody Blues заедно с Майк Пиндър, Дени Лейн, Греъм Едж и Клинт Уоруик.

Рей записва седем албума с "The Moody Blues" и известно време свири на соло на флейта през 1967 г., а песента "Nights in White Satin" е един от най-големите му хитове.

Той също така записва редица песни, включително "Veteran Cosmic Rocker", и пуска соло албуми "From Mighty Oaks" и "Надявам се желания и мечти", когато групата временно се разделя през 1974.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама