Северна Корея е под сериозен натиск

11:23, 08 яну 18 / Свят 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна Корея подхранва страховете за Трета световна война с продължаващия отказ да изключи програмата си за развитие на ядрени оръжия.
Но скоро може да бъде принудена да се откаже от ядрените си амбиции поради нарастващия икономически натиск на САЩ и съюзниците си.

Пенсионираният генерал Джак Кийн заяви: "Тази администрация е много ясна за това, което се случва тук. Северна Корея изпитва най-голям натиск, което е политиката, определена от администрацията."
През 2017 година ООН единодушно гласува в подкрепа на по-сурови санкции за Северна Корея поради експлозивната реторика на Пхенян срещу международната общност. И сега изглежда, че новите мерки действително започват да задържат режима "Ким Чен Ун", след като Северна Корея обяви, че ще отвори комуникационни канали с Южна Корея след две години мълчание.
Говорейки на "Фокс Нюз", главният генерал продължи: "Икономическите санкции най-накрая започват да се задържат, бензиностанциите наистина се затварят, други са претъпкани с чакащи, има данни за сериозно недохранване и икономически глад за хората в Северна Корея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама