Първа по рода си конференция "Влиянието на фермите за ценни кожи"

09:00, 27 яну 18 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В София днес се провежда първа по рода си конференция "Влиянието на фермите за ценни кожи" в нашата страна. Целта е да се информира обществото за всички вредни въздействия и проблеми, съпътстващи отглеждането животни за ценни кожи.

Организатор на конференцията е сдружение КАЖИ (Кампании и активизъм за животните в индустрията). Представители на полски и чешки движения за забрана за фермите за ценни кожи ще представят борбата в своята страна срещу тази индустрия. Ще бъдат изнесени и научни становища на Националния природонаучен музей и Центъра за оценка на риска по хранителната верига.

По време на събитието ще бъде разгледан проект за Национална гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи в България. За финал на конференцията ще бъде излъчен на най-новият британски, документален филм "КЛАТКИ - скритите ферми на Европа", който показва нови разкрития за случващото се във фермите за ценни кожи.

"Целта на събитието е преди всичко информационна, но желанието ни е също, да съберем на едно място възможно най-много заинтересовани страни, които биха могли именно на база известните факти, да повлияят за взимане на информирано решение относно бъдещето на този сектор у нас", казва Петя Алтимирска от КАЖИ.

Организацият разпространи през миналата година клип с кадри, показващи лошите условия във фермата до с. Маджерито. Сдружението сигнализира и за наличието на нерегламентирано сметище с биологични отпадъци от норки, в близост до фермата до с. Маджерито. На снимките се виждат купчини със слама и фекалии, кости, чували с остатъци от козина и др.

През ноември КАЖИ организира демонстрация пред най-голямата ферма за норки, към която се присъединиха жители на близките села, недоволни от непоносимата миризма и непрекъснатите набези на избягали норки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама