Убийца беше разкрита благодарение на Facebook селфи

12:40, 18 яну 18 / Свят 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канадка беше обвинена в убийството на своя приятелка след като полицията откри оръжието на убийството, заснето в селфи на двете във Facebook.

Шайен Роуз Антоан, на 21 години, беше осъдена на 7 години затвор за убийството на Бритни Гаргол, на 18 години, извършено през март 2015 г.

Жертвата е била удушена и захвърлена край сметище в Саскатун, в канадската провинция Саскачеуан, като около врата й все още се е намирал увит колан.

Шайен става основен заподозрян след като пуска селфи във Facebook на себе си и на Бритни, заснето часове преди смъртта на втората. На снимката Шайен носи същия колан.

 

След като бива обвинена Шайен поема отговорност за убийството, но заявява, че не помни как го е извършила. По нейни думи в тази нощ е била пияна и е употребила голямо количество марихуана, когато влезли в разгорещен спор с Бритни.

Първоначално Шайен измислила историята, че двете са обикаляли барове, като в един от тях убитата си е тръгнала с неизвестен мъж. Тази версия обаче имала пробойни и полицията започнала да търси улики във Facebook постове, за да разбере придвижването на двете през същата нощ.

Адвокатът на Шайен изтъква в нейна защита, че от години е била обект на тормоз в системата за сираци в Саскачеуан и дори се е обърнала към полицията за тормоз от страна на приемните си родители един месец преди убийството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама