Apple планира да инвестира в американската икономика

12:42, 18 яну 18 / Свят 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В съобщение в сряда следобед, най-голямата публично търгувана компания в света обяви, че ще допринесе за развитието на американската икономика чрез инвестиция от 350 милиарда долара през следващите пет години.
Компанията заяви, че тази сума не включва текущи данъчни плащания или данъчни приходи, които са генерирани от заплати на служителите или данък върху продажбите на продукти на Apple.
„Apple е успешна история, която моде да се развие само и единствено в Америка. Гордеем се с дългогодишната си история и ще я продължим чрез подрепа за американската икономика!“, каза изпълнителният директор на Apple Тим Кук в изявление в сряда.
Компанията обяви, че нейните капиталови разходи, данъчно плащане за репартиране на доходи от чужбина и инвестиции в проиводството на САЩ ще представляват 75 милиарда долара. Също така ще инвестира 30 милиарада долара, за да създаде 20 000 нови работни места в съществуващите университетски райони и също така ще създаде нов унивеситет в САЩ.
Изявлението на Apple е последното от редица корпоративни декларации, според които компаниите ще увеличат инвестициите следвайки приемането на данъчна такса в края на миналата година, което намалява корпоративния данък на 21% от 35%.
 

Apple не обяви обаче специален бонус за служители и не се зарече да увеличи заплатите, както направиха много компании. Дружеството не споменава изрично, че решението му е повлияло от приемането на миналогодишния данъчен закон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама