Санторини взима мерки за ограничаване на туристическия поток

12:50, 18 яну 18 / Свят 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мерки за ограничаване на туристическия наплив в пика на летния сезон, когато множество круизни кораби и пътешественици се струпват на острова по едно и също време, предприемат властите на Санторини.

През настоящата година популярният остров от групата на Цикладите ще поема по 8000 посетители на ден, значително по-малко от 12-те хиляди, които пристигаха ежедневно през предходните години.

Общинският орган и общинският пристанищен фонд на острова са изработили система за планиране и ограничаване на посещенията на кораби, и вече дори са поискали круизните компании не само да променят деня на пристигането си, но и времето за посещенията на туристите, за да ги разпределят по-равномерно. В дните, когато по едно и също време на острова акостират до 6 кораба, посетителите на Оя или Фира са изправяни пред проблема със сериозните задръствания по пътищата, което влошава качеството на почивката им.

През тази година местните власти ще въведат система за разпределение на кейовете.

През тази година са регистрирани пристигания на 439 круизни кораби - още по-висок брой в сравнение с предходната година, когато са пристигнали 409. Поради тази причина властите на Санторини са изпратили писма до туристическите компании с предложение да променят датата си на пристигане с цел избягване на струпването на множество хора на острова.

Ако компаниите не направят доброволно промените, то местните власти ще ги наложат на произволен принцип.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама