Снежните бури и ураганни ветрове взеха жертви в Европа

14:25, 18 яну 18 / Свят 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Училища, няколко главни пътища и пристанища бяха затворени в Румъния заради снежни бури и силни ветрове. Около 32 000 души са без електричество.

Превантивно са затворени пътища в югозападните и южни части на Румъния. Пристанищата са затворени заради силни ветрове.

 

Заради ураганния вятър е спряно движението на фериботите в пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион в Гърция. В цялата област Атика са получени стотици сигнали за паднали дървета и отнесени покривни конструкции в следствие на бушувалата през нощта буря.

 

Снежни бури вилнеят и в Германия, където бяха спрени всички железопътни услуги в най-населената провинция Северна Рейн-Вестфалия. В много региони училищата са затворени.

Заради силните ветрове около прочутата катедрала в Кьолн е отцепено движението, тъй като властите се опасяват от падащи камъни.

Засега летищата в страната функционират нормално, но не е изключено през деня обстановката да се влоши. Метеоролозите предупредиха, че на някои места в Германия скоростта на вятъра може да достигне 160 км/ч. 

 

 Две жертви има в Холандия, където 62-годишен мъж е починал след като е бил ударен от паднал клон, а друг е загинал при падане на дърво върху колата му. В по-голяма част от страната има издаден червен предупредителен код. 

В южното пристанище Хоок са регистрирани ветрове от 140 км/ч. Летище „Схипхол“ прекрати всички полети, а холандските железници спряха услугите си. Снежната буря в страната повали дървета и обърна камиони, което затруднява придвижването по пътищата. 

 

Жертва има и в Белгия – шофьор е загинал при падане на дърво върху автомобила му южноот Брюксел. Из цялата страна има пострадали от летящи предмети, а спешните служби са претоварени от пациенти.

беше обявен оранжев код за опасност – второто по сила предупреждение при бури – за северната част от страната. В части от столицата Брюксел трябваше да бъде прекъснато и движението на трамваи.

Пристанище Гент беше затворено заради силните ветрове. Международните влаове Thalys пътуват с огромно закъснение поради силните ветрове между Париж и Амстердам.

 

Ветрове от 110 км/ч. бяха регистрирани във Великобритания, където хиляди домакинства в югоизточните части на Англия са без електричество.

Ветровете повали електрически стълбове и дървета по влаковите линии. Проблеми има с влаковите услуги от лондонската гара „Кингс Крос“.

Условията за шофиране в части от Шотландия са изключително опасни, като властите съветват да се избягват пътищата заради поривистите ветрове, обилния снеговалеж и условията за заледявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама