Разкриха нелегален цех за производство на тютюневи изделия край София (СНИМКИ)

14:47, 18 яну 18 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Дирекция „Противодействие на престъпността през държавната граница“ и отдел „Разследване“ в ГДГП са провели специализирана полицейска операция с цел проверка на информация за държане и разпространение на акцизни стоки.

Инспектирани са два адреса на територията на София. В резултат на процесуално-следствените действия в складови помещения в покрайнините на столицата са намерени и иззети 528 кг тютюн в различна степен на обработка, както и машини за производство и пакетиране на тютюневи изделия и консумативи за подобряване на качеството на тютюна. Граничните полицаи са открили още 16 бали и 34 чувала с тютюн, които също са иззети. Назначени са експертизи, резултатът откоито ще определи точното количество тютюн.

Снимка: МВР

Като съпричастни към незаконната дейност са задържани двама мъже от София - Г. С./45 г./ и Р.Я./26 г./,  и  42-годишен сирийски гражданин - със статут за пребиваване в България.

Снимка: МВР

Работата по случая продължава, провеждат се допълнителни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия за документиране на престъпната дейност.

 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама