Протести в София, Видин и Берковица

13:08, 27 яну 18 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражадани на Видин и Берковица протестират на прохода Петрохан. Искането на организаторите на протеста е държавата да започне проектирането на трасе, което ще е в състояние да поеме засиления трафик, включително и тежкотоварния към „Дунав мост 2“.
Хората искат да бъде изграден магистрален път от Видин до София и тунел под Петрохан.
Към протеста ще се присъедини и кмета на община Видин Огнян Ценков, който заяви, че е съпричастен към проблемите на общината и региона, но призовава да не се плокира пътя Е-79, защото това ще доведе до допълнително затрудняване на трафика, както и до реален риск от въникване на ПТП.

Според шефа на пътната агенция строителните работи могат да започнат още тази година. Ако това отново не се случи, хората заплашват с нови протести.
Относно тунела под Петрохан – започнати са предпроектни проучвания.

Протестът в София е на Околовръстното шосе. Жители на столичния квартал „Горубляне“ излязоха срещу проектът за парк „Изток“, недоволствайки срещу плановете на общината да създаде парк върху техни частни имоти. Според протестиращите бли 500 семейства са засегнати  от проекта, който предвижда да бъдат изградени зелени площи и атракции върху 1 250 декара между кварталите „Младост“ и „Горубляне“.

Хората настояват паркът да бъде изграден върху общински терени, а не върху техните частни такива. Протестиращите блокират кръстовището на бул. „Самоковско шосе“ и Околовръстния път за 10 минути на всеки половин час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама