Стартира се голям строителен проект за центъра на столицата

14:25, 27 яну 18 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наскоро в Столична община бяха ремонтирани множество булеварди, а сега предстои инвестиция от 40 милиона лева, която ще бъде вложена в проекти в самия център на столицата.
Ще се извършат ремонтни дейности около сградата на парламента, катедралата „Александър Невски“, църквата „Света София“ и площад „Васил Левски“. Площадът около голямата катедрала се ползва основно за паркинг и общината иска това да се промени, но досега няма издадени конкретни планове за реновиране.
Улица „Граф Игнатиев“, площад „Славейков“ и площаът около църквата „Свети Седмочисленици“ също попадат в инвестиционния план. Улицата е една от централните търговски улици в София. Част от нея е пешеходна зона, използвана и от трамваи, което е допринесло за лошото й състояние. Бетонът около трамвайните релси, който съществува от комунистическо време се разпада.
По отношение на пазара на книги на площад „Славейков", започна голяма дискусия преди една година, когато Столична община заяви, че иска да премахне книжарниците. Тогава, през април, кметът Йорданка Фандъкова каза, че това няма да се случи. Не е ясно дали това твърдение все още е валидно днес.

Сигурно е, че центърът на София ще изглежда различно следващата зима, след като общината завърши големия си строителен проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама