Принц Алуалид бин Талал е освободен чрез финансово споразумение

18:36, 27 яну 18 / Свят 25 1702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-богатите хора в света, саудитският принц Алуалид бин Талал, бе освободен два месеца след задържането му във връзка с разследването на новия антикорупционен орган.
Той бе освободен, след като прокуратурата одобри финансовото споразумение предложено от него.
По време на арестите във връзка с разследването, повече от 200 принцове, политици и заможни бизнесмени бяха задържани. Оттогава те са под контрол в хотел Риц-Карлтън в Рияд, който ще отвори отново врати на 14 февруари. Тези, които няма да бъдат освободени ще бъдат изпратени в затвор, за да очакват съдебен процес.
Принц Алуалид е най-високопоставеният и богат задържан, който някога е бил освобождаван. Говорейки пред агенция „Ройтерс“ непосредствено преди освобождаването му, той каза, че срещу него не са повдигнати обвинения и изрази подкрепа към настоящия престолонаследник Мохамед бин Салман.

Богатството на принца е оценено на 17 милиарда долара, което го прави 45-ия най-богат човек в света. Антикорупционното преследване бе предизвикано от принц Салман, който бе обвинен, че е използвал разследването, за да отстрани негови преки противници във властта.
След „чистката“, Министърът на Правосъдието в Саудитска Арабия, че чрез системна корупция и злоупотреби са източени 100 милиарда долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама