Студенти от Китай прекараха 200 дни във виртуална лунна база

22:20, 27 яну 18 / Любопитно 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима студенти по биомедицина от „Университет Бейханг“ в Китай прекараха 200 дни в симулирана космическа лаборатория в столицата Пекин, като част от експеримента за тестване на възможни последици от престоя на Луната за продължителен период от време.
Студентите сформираха втората група, която се подлага на престой в „Лунен Дворец 1“. Те зафършиха втората фаза на 365-дневен експеримент в петък, като поставиха рекорд за най-дълъг престой в „кабината“. Първата група, която през изминалата година остана в кабината 60 дни, в петък влезе на мястото на останалите от изследването. Престоят им ще отбележи началото на третата и последна фаза, която ще продължи 105 дни.
Професори от университета и главен дизайнер на „Лунен Дворец 1“, цитират потенциалните ефекти върху умствените и физическите състояния на хората в ограничено пространство за продължителен период от време. Човек например, може да изпадне в депресия и да възникнат сериозни психологически проблеми.
Експериментът също така иска да определи как биорегенетивната система за подпомагане на живота на растенията, животните и микроорганизмните, работи в лунна среда. Чрез тази система водата и храната могат да бъдат преработени, създавайки среда подобна на тази на Земята.

Китай може би няма да изпраща астронавти на Луната в близко бъдеще. Проектът обаче има за цел да подпомогне подготовката на лунните изследователи за по дълъг престой на лунната повърхност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама