Турция конфискува 99 луксозни коли, внесени незаконно от България

14:03, 01 фев 18 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима души са заподозрени в Одрин за контрабанден внос на 99 луксозни автомобила. Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу тях и настоя колите да бъдат конфискувани, съобщи БГНЕС.

Луксозните марки са внасяни незаконно от България. Оганизираната престъпна група ги е вкарвала като собствени през Капитан Андреево - Капъкуле и Лесово - Хамзабейли. Граничните власти са потвърдили, че до момента през двата пункта контрабандно са преминали 200-300 коли.

Четиримата заподозрени са били задържани в ареста и по-късно пуснати на свобода.

Прокуратурата иска затвор за срок от 2 до 5 години заради големия брой автомобили от незаконния трафик, облагодетелстване от престъпна дейност и препитание от контрабанда.

В обвинителния акт се посочва, че групата е плащала на шофьорите, които прекарват колите през границата, по 50 - 100 лева.

Превозните средства са внасяни в Турция или с редовни документи от официалните български, понякога и румънски институции, или с фалшифицирани и са предавани на определен от групата човек.

Часове след доставките шофьорите са се връщали обратно в България без колите.

Проучването на мобилния телефон на единия от автотрафикантите с инициали М.М.М. е показало, че снимки на автомобилите и на регистрационните им табели са изпращани на купувачи, водени са и пазарлъци за цените.

Наказателният съд в Одрин е постановил конфискация на установените до момента коли, издирват се останалите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама