Чудотворна икона идва в София

14:30, 01 фев 18 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чудотворна икона на Св. Богородица идва в столицата този следобед. Тя е копие на Иверската чудотворна икона, която се намира в Света Гора.

В 17 часа в столичния храм „Св. мъченица Параскева” започва служба, по време на която всички вярващи ще могат да се поклонят на образа на Божията майка.

Свещеници разказват, че копието на иконата също е от манастир в Света гора. Докоснато и осветено е при чудотворната икона на Богородица там. Рисувано е от монасите в манастира.

По разказите на свещениците копието на чудотворната икона е било в манастира „Св. Панталеймон” край село Смиров дол преди година и е извършило много чудеса.

Отишлите да му се поклонят с искрена вяра са получили деца, след като дълго време са очаквали своите рожби, а дори медицината не е давала гаранции, че това е възможно. Свещениците разказват още, че образът на Божията майка помага и на бедни хора, изпаднали в затруднение, както и на нелечимо болни. Всеки може да се помоли за чудото, което очаква в собствения си живот, казват хората в църквата.

Копието на чудотворната икона на Богородица ще остане в столицата четири дни. За да могат всички, които искат, да се помолят, храмът „Св. мъченица Параскева”, ще остане отворен по-дълго.

Самата чудотворна икона, която се намира в Света гора, пристига там по необичаен начин – носи я морето. Монасите я виждат, но не легнала във водата, а изправена. Те виждат и образа на Божията майка, която им казва кой от всички тях да я извади от водата. Това извършва монахът Гавраил, който живеел в безмълвие в планината. Той извадил иконата, като отишъл до нея, вървейки по водата като по суша.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама