Софтуер заменя лицата на порно-актьори с тези на известни личности

19:10, 07 фев 18 / Свят 25 1301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През последните седмици нашумя феноменът Deepfakes - порноклипове, в които лицата на актьорите от порно филми се заменят с други. Тъй като тези техники стават все по-мощни и лесни за употреба, така се даде възможност много сексуални фантазии от въображението на хората да се прехвърлят в интернет, пише Би Би Си, цитирано от "24 часа". 

В няколко подобни видеа вече се появи лицето на американския президент Доналд Тръмп.

Това явление преминава не само границата на човешката прилика, но и тази на собственото ни усещане за вярването в това какво виждаме и чуваме.  Както обикновено, институциите и компаниите са хванати неподготвени.

Сайтовете, в които е започнало разпространението на подобни видео материали, са наблюдавани внимателно.

Софтуер, който се използва за съдаването на тези клипчета, за по-малко от месец, откакто е станал публичен, е изтеглен над 100 000 пъти. За манипулирането на подобно видео не се изискват особени комютърни умения. Стъпките за направата му са сведени до три - няколко снимки на личност по избор, след това подбор на порноклип и просто се изчаква. Всичко останало ще свърши самият компютър, въпреки че е възможно и да отнеме повече от 40 часа, дори и за кратко видео.

Най-популярните Deepfakes са с известни личности, но такива е възможно да се изработят с всеки, на когото имаме по-ясни снимки. Техниката предизвиква все по-голям интерес в цял свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама