Изложба с българки в носии тръгва за Шанхай

16:20, 07 фев 18 / Свят 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фотоизложба под наслов „Аз съм  българка“, дело на 25-годишния габровлия Радослав Първанов предстои да бъде показана в Шанхай, поканата е изпратена от генералното ни консулство в мегаполиса.

Тя застигна младият фотограф в Града на липите, където той представи идеята си за третата част от стартиралия през 2014 година на Шипка проект.

За изминалите почти 4 години Радо е направил над 20 000 кадъра на 20-те красавици, които откликнали на идеята му да покаже емблематичните места в родината си заедно с момичетата, облечени в национални носии.

По думите му всичко тръгнало като на шега от случайната среща в подножието на Паметника на свободата с пловдивчанката Илияна Аризанова, която на всичкото отгоре била облечена в башибозушки шалвари и турско синьо елече , а в ръката си стискала пушка „Кринка“ от Освободителната война.

Хиляди са пропътуваните с моделките километри, стотици са часовете на фотосесиите , имало е случаи когато се налагало да снима при почти 50-градусова жега в лавандуловите ниви и при далеч по нулата на връх Свети Никола.

Радослав Първанов с неохота признава, че до момента е похарчил към 20 000 лв лични средства, за да реализира мечтите си.

Основният разход бил за покупка на оригинални народни носии, в които да облече моделките си, някои от тях за пръв път се докосвали до сукманите и кенарените ризи с шевици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама