Apple с нов патент

10:20, 12 фев 18 / Любопитно 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За момента стилусът Apple Pencil работи само с iPad Pro, но изглежда, че Apple има други планове за посочващото устройство. Най-новата заявка за патент на компанията показва ново устройство, което може да напише върху всяка повърхност, върху която се допира и дори във въздуха.

Възможността за писане на въздуха е благодарение на сензорни камери, монтирани на лаптопа или монитора, съгласно патентната заявка на Apple, така че драсканиците ще бъдат записани, като стилуса бъде проследен в пространството.

Заявлението за патент озаглавено „Създаване на съдържание, използвайки устройство за електронно въвеждане от не електронни повърхности” (Content Creation Using Electronic Input Device on Non-Electronic Surfaces), предполага, че може да се използва същата технология за проследяване на движението, която да позволява на потребителите да пишат и на нормална хартия.

Друг алтернативен метод за въвеждане, споменат от инженерите на Apple в патента, е да се използва чувствителен на сила писец на върха на стилуса за записване на удари и почуквания. Свободата да се движи писалката в тримерно пространство ще позволи на потребителите да работят върху 3D дизайни, както и 2D чертежи и скици, посочва документацията.

Патента показва, че стилуса ще може да се използва за въвеждане на форми, 3D обекти и дори написани на ръка бележки в лаптоп така че това е устройство с много различни възможности. Обратната връзка може да бъде предадена на стилуса под формата на леки вибрации или LED светлини, според патентната заявка, подадена от Apple.
Както при всеки патент, това е само индикация за идеите на Apple в момента и няма гаранция, че някога ще съществува Apple Pencil, който може да пише във въздуха и ще се продава. Въпреки това, това е интригуващ поглед към начина, по който Apple вижда бъдещото взаимодействие на хората с компютри и таблети.

Това ще даде на Apple възможност да се изправи срещу най-големите си конкуренти, като Microsoft и Surface Pen, Samsung и S Pen за Note 8 и Pixelbook Pen, която Google продава с Pixelbook.

Apple Pencil ще може да се поддържа от iPad, iPhone, Apple Watch и лаптопите Macbook, в близко бъдеще, тъй като те са описани в патента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама