Премиера на "Moderato Cantabile" от Маргьорит Дюрас

16:20, 12 фев 18 / Култура 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сити Марк Арт Център представя премиера на "Moderato Cantabile" от Маргьорит Дюрас на 14.02.2018 г. и 23.02.2018 г. от 19:30 ч.

Постановката е съвместна продукция на Театър "Любомир Кабакчиев", Казанлък и Сити Марк Арт Център.
 

Превод и редакция на текста: Йоана Буковска-Давидова и Стилиян Петров
Консултант: Снежина Здравкова
Драматизация, сценография и постановка: Стилиян Петров
Музика: Мишо Шишков - син


Участват: Йоана Буковска-Давидова, Ивайло Драганов, Беатрис Благоева, Петър Петров, Светлана Бургазова, Мишо Шишков - син и Лина Шишкова


 В Деня на влюбените 14 февруари Театър "Любомир Кабакчиев" - гр. Казанлък и Сити Марк Арт Център канят на премиерата на една необичайна любовна история, написана от голямата френска писателка Маргьорит Дюрас и адаптирана за сцена от Стилиян Петров. Той е режисьор на спектакъла, в главните роли участват Йоана Буковска-Давидова и Ивайло Драганов.


"Moderato Cantabile" не е редови театрален спектакъл и причините за това са няколко. Първата и най-съществената е, че в тази любовна история пластовете са много повече от един. В оригиналната творба на Маргьорит Дюрас, от годината на чието излизане през 2018 г. се навършват точно 60 години, съдбовно се създават и преплитат още две любовни истории. Филмът от 1960 г. с Жана Моро и Жан Пол Белмондо в главните роли не допада на Дюрас, която намира, че създателите му акцентират предимно върху интимните чувства на главните герои. Авторката, обаче, е заложила повече подтекст, отколкото съзира във филма на Питър Брук. Неслучайно наричат тази творба "първата истински дюрасианска" в сравнение с останалите й произведения.

Това, което зрителите ще видят в Сити Марк Арт Център на 14 и 23 февруари е първата в света сценична версия на "Moderato Cantabile".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама