Ден на траур в Русия в памет на загиналите при самолетната катастрофа (ВИДЕО)

08:00, 12 фев 18 / Свят 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ден на траур обявиха днес руските власти в памет на загиналите при самолетната катастрофа вчера. Спасителната операция на мястото на разбилия се руски самолет приключи. Всичките 71 души на борда са загинали и в момента тече операция по издирването им.

Няма данни за пострадали българи. Сред пътниците на самолета е имало трима чужденци. Имало е и три деца. Един от пътниците е швейцарец. Не се съобщава националността на другите двама чужденци. Властите вече съобщиха, че около 60 от 71-те души в самолета са били от Оренбургския район. Самолетът изпълняваше полет от Москва за град Орск в Урал.

Издирването обаче може да продължи една седмица, тъй като мястото е труднодостъпно заради падналия сняг, съобщи руското министерство на извънредните ситуации.

Според руски медии вероятната причина е техническа повреда, довела до експлозия на един от двигателите. Eдна от черните кутии на самолета самолет Ан-148 вече беше открита

Следствието разглежда няколко версии за катастрофата със самолета Ан-148 - са човешки фактор, лошо време и неизправност. Разглеждат се и други възможни варианти.

Заради трагедията руският президент Владимир Путин отмени работното си посещение в Сочи, планирано за днес, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. В Сочи Путин трябваше да разговаря с палестинския президент Махмуд Абас, но срещата им се пренасочи към Москва.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама