"Ангели и демони" - спектакъл за влюбени за Свети Валентин на Quarto Quartet

15:20, 12 фев 18 / Култура 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои "Ангели и демони" - спектакълът за влюбени за Свети Валентин на Quarto Quartet.

Спектакълът ще се състои на 14 февруари 2018 г. от 19.00 часа в зала "България", с участието на аржентинския виртуоз на бандонеона Матиас Гонзалес.

Специални гости ще бъдат балет и танцьори от различни точки на света и LAOKOONTANGO – студио по аржентинско танго в България.

Ангели и демони, вдъхновение за разказвачи, писатели, художници и музиканти.

Астор Пиацола композира първото "Танго на Ангела" в края на 50-те години на миналия век, а в началото на 60-те следват още творби „танго на ангели“: - "Въвеждането на ангела" и "Смъртта на ангела", които вече са написани и за класически квинтет, както ще прозвучат в София. През 60-те години на миналия век той пише още танго "Milonga del Angél" и "Resurrección del Angél", както и дяволско танго "Tango del Angél", "Romance del Angél" и "Vayamos al Angél".

Въпреки че не е създадена като цялостна концептуална творба или сюита, силата на всяко парче показва връзката - "семпло" танго с уникалност и блестяща по същество музика. Вероятно това отразява духовния живот на Пиацола, който по-скоро е свързан с ангели, отколкото с демони, независимо, че заедно съществуват в истинския живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама