Стволови клетки за коса са хит на Италианския фестивал в Пловдив

16:00, 18 фев 18 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Козметиката на бъдещето "Клетката майка" ще бъде представена на XXVII-то издание на международния форум за фризьорство.

Стволови клетки със закодиран ген на здравина и устойчивост са суровината в иновативен продукт за коса. Извлечени са от мароканско арганово дърво, живеещо над 200 години, в лаборатории в Милано. Серията с тях се нарича "Клетката майка" ("Cellula Madre") и само седмица след световната си премиера на фризьорския форум "Cosmoprof" в Болоня, ще дебютира и у нас на XXVIIИталиански фестивал на красотата и прическата. Престижният форум ще се проведе от 23-ти до 25-и март включително в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив.

"Това не е маркетингов трик или спекулация с изключително модерната в момента технология за ползване на стволови клетки. А е плод на научни изследвания, доказващи, че се постигат заявените на етикетите резултати. Говорим за продукти от ново поколение, за козметиката на бъдещето", обясни  Елена Кристиано.

Иновацията "Клетката майка" е подходяща за всички типове коса. Съдържа серум и три флуида, с които при смесване могат да се извършват 3 различни възстановяващи косъма терапии, обясняват производителите. "Клетката майка" е хитът в серията с ленено семе "Semi di Lino" и  с неговото внедряване стартира цялостната промяна на основната гама продукти. "Стволовите клетки са първоизточникът, матрицата, затова лосионът се нарича "Клетката майка". Те могат да се превръщат в съответната здрава тъкан според своето обкръжение и тяхната способност непрекъснато да се възобновяват в конкретния случай е в основата на красивата и здрава коса", обясняват експертите. Резултатите от тестовете им показват бърз растеж на видимо по-жизнени косми.

По време на Италианския фестивал на красотата и прическата ще бъде представена и изцяло обновената серия "Semi di Lino" с поддържащи и стилизиращи продукти. Визията им е завладяваща с присъствието на лукс и в най-малкия детайл, обясниха производителите. В обособени арт-корнери на щанда стилистите ще консултират и демонстрират пред посетителите начините за приложение и техниките за употреба на продуктите. Специализирани семинари те ще провеждат и в зала "България" на Конгресния център в Международен панаир - Пловдив.

Представители на всички големи брандове на изложението - от Италия, САЩ и Русия, заедно с български екипи, ще презентират през трите дни новостите си и в шоу програми на сцената в Палата 2.


 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама