Ирански самолет с 66 пътници на борда се разби, всички са загинали

14:02, 18 фев 18 / Свят 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ирански самолет с 66 пътници на борда се разби тази сутрин в планински район в югозападната част на страната, съобщиха местни медии.

Самолетът, който е изпълнявал полет между Техеран и град Ясудж, се е разбил на 480 километра южно от иранската столица. Той е превозвал 60 пътници и екипаж от двама охранители, две стюардеси, главен пилот и неговия помощник.
Всички спасителни служби са вдигнати по тревога, но заради лошото време, хеликоптери не могли да стигнат до мястото на кастастрофата.

Летателният апарат е бил „Ей Ти Ар-72“ (ATR-72) на самолетостроителна компания ATR – съвместно предприятие на компанията „Еърбъс“ (Airbus) и Леонардо-Финмеканика (Leonardo-Finmeccanica), световен лидер в производство на самолети с турбореактивни двигатели до 90 места.

Последната тежка катастрофа с граждански самолет в Иран стана през 2014-та година - 39 души загинаха, след като самолет се разби малко след излитането си от летището в Мехрабаз, южно от Техеран. Самолетът трябваше да лети от Техеран до град Табас в Източен Иран. Три години по-рано граждански самолет се разби в Северен Иран. Загинаха близо 80 души, припомня АФП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама