Ема Уотсън дари един милион паунда за жертвите на сексуален тормоз

15:51, 18 фев 18 / Любопитно 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звездата от „Хари Потър“ Ема Уотсън дари 1 000 000 паунда в нов фонд, целящ да помогне на засегнатите от сексуален тормоз.

Дарението бе направено, след като почти 200 жени от Великобритания и Ирландия подписаха отворено писмо, публикувано в Observer, призоваващо за прекратяване на сексуалния тормоз на работното място.
Уотсън е от първите дарители на фонда, създаден от 190 жени, заедно с група от 160 академици, активисти и благотворителни работници.

Ема Томпсън, Кийра Найтли, Джема Артъртън, Кери Мълиган и Софи Оконьо са сред дарителите. Средствата ще се използват за адвокатски услуги за оплакалите се от секстормоз жени.

Тази вечер на церемонията по връчването на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) се очаква най-големите звезди на британското кино да се облечени в черно в знак на солидарност към холивудското движение Time’s Up.
То провежда кампания против сексизма и неравенството, започнала в резултат на твърдения за сексуална злоупотреба от множество актриси срещу филмовия продуцент Харви Уайнстийн. Ема Уотсън е един от първите дарители на фонда. В него са дарили по 10 000 паунда и Кийра Найтли и Том Хидълстън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама