Изчистете пред домовете си, оставете колите си, призова столичният кмет

07:50, 26 фев 18 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежка обстановка заради обилния снеговалеж в София. Кметът Йорданка Фандъкова призовава гражданите да не използват автомобилите си, ако това не е наложително.

"Моля всички шофьори и граждани, които нямат ангажименти, да не изкарват колите си навън. Градският транспорт се движи по своите маршрути. Обстановката е тежка, усложнена, затруднена. Почистването по малките улици ще започне след като спре снеговалежът. Към момента всички усилия са насочени към осигуряване движението на градския транспорт. Там, където е необходимо, ще се затварят улици, за да се почиства и след това ще се освобождава движението. Поради тежката усложнена обстановка на Витоша с -12 градуса температури по данни на ПСС и опасности от лавини, затворихме движението натам. Моля всеки, който е планирал качване на планината днес, да не го прави. Също така е затруднено движението и на пешеходци. Моля всички, които имат възможност, да почистят пред домовете си и пред офисите си", призова столичният кмет.

Почистването ще продължи през целия ден. 182 машини са на терен в момента и не са спирали работа през цялата нощ, допълни Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама