Община Пазарджик си взема паркинга от Гинка Върбакова

10:16, 26 фев 18 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пазарджик ще прекрати договорите за ползване на два от шестте отдадени на концесия паркинги в града, гласи предложение на кмета Тодор Попов, внесено за следващата сесия на Общинския съвет.

Единият от тях е „
Бивши хали“, чийто концесионер е една от фирмите на Гинка Върбакова – „Грийн Билдинг БГ“ ЕООД. Той е най-големият обществен паркинг в областния център, с 45 места, и беше отдаден срещу месечен наем от 4800 лева месечно на частното дружество през септември миналата година. При подписване на контракта дружеството пое ангажимент да направи инвестиции за 50 000 лева и да разкрие четири нови работни места. Собственичката притежава и фирма „Риал Стейтс“, станала скандално известна през 2008 година след построяването на соларен парк край село Априлци, заради който бе изсечена дъбова гора.

Другият паркинг е с 12 места, а наемът му е 1200 лева. Ползвател е една от бизнеспартньорките на Върбакова – Екатерина Марчокова-Стоянова. Справка в Търговския регистър показва, че тя е или е била доскоро в ръководството на фирми, чийто собственик е Върбакова или има участие в тях – “Диана хънтЕООД, „Улер 2009“ ЕООД, „ИнеркомЕООД, „ИнеркомгрупЕООД, „Солар грийн енерджиАД и други.
 
Според текста на предложението, прекратяването на договорите е по взаимно съгласие. И понеже след отдаването на обектите под наем са съкратени служители от общинското мероприятие „Паркинги и охрана“ сега възстановяването на статута на двата паркинга е невъзможно, казва се още в предложението на Попов.

Единствената възможност е преобразуването на два обекта в места за краткосрочно паркиране „Синя зона“. За „Бившите хали“ се предлага това да стане от 1 април, а за „Иван Вазов“ – от 18 март.
 
Казусът е включен в дневния ред за предстоящото заседание на Общинския съвет на 28 февруари.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама