Сняг и студ сковаха части на Европа

14:40, 26 фев 18 / Свят 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снежна буря връхлетя голяма част от Европа, предизвиквайки злополуки и нарушения на транспорта, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

В Рим бяха затворени всички училища и най-известният паметник на града след падането на първия сняг от 2012 г.

Колизеят - най-посещаваният туристически обект в Италия, беше затворен наред с намиращия се наблизо Римски форум и Палатинския хълм, а властите призоваха хората да не излизат от домовете си, ако не се налага.

В резултат улиците бяха необичайно тихи, а хората снимаха необикновената метеорологична обстановка.

Снегът засегна градския транспорт в Рим и наруши движението на влаковете.

Местните власти и католически благотворителни организации оставиха отворени през нощта няколко черкви, метростанции и жп гари, където да могат да се подслонят бездомници.

Италианската служба за гражданска защита реши да включи армията в разчистването на улиците, след като Рим беше парализиран само от няколко сантиметра сняг.

Лошото време предизвика затваряне на училища и наруши транспорта в северните и централните райони на Италия.

В Москва температурите паднаха до почти минус 20 градуса, което е рекорд за тази зима, заяви руската метеорологична служба. Според синоптиците московчани трябва да очакват необичайно студено време в началото на март.

Сняг и студ обхванаха някои райони на Германия. Четирима човека пострадаха при две пътни злополуки в провинция Мекленбург-Предна Померания, а в град Любек полицията регистрира около 100 леки катастрофи за няколко часа заради лошото време. В град Бремен заради снега бяха отменени най-малко 10 полета.

Германската метеорологична служба каза, че температурите са паднали до минус 15 градуса в някои райони, а на връх Цугшпице са били измерени рекордните за тази зима минус 27 градуса.

Студът причини смъртта на осем човека в Полша, заявиха ораните на реда. Общо жертвите на студа от ноември са 48. На някои места температурите паднаха до минус 20 градуса, а студът вероятно ще продължи. Властите призовават гражданите да помагат на възрастните хора и бездомниците, които са особено уязвими през зимата.

В Швеция имаше големи закъснения на двете главни стокхолмски летища.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама