Най-малко десет души загинаха и трима бяха ранени при срутване на сграда в Индия

10:47, 01 апр 18 / Свят 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четириетажна стара хотелска сграда се срина в централна Индия, убивайки поне 10 души и ранявайки още трима, съобщават световните медии.

Спасителите, работещи през нощта, извадиха живи 10 души изпод останките на сградата, която рухна в град Индоре, град в централния щат Мадхия Прадеш, в събота вечер. Предполага се, че все още пет души са затрупани. Причините за срутването още се разследват, казаха от местната полиция. Вестник "Таймс ъв Индия" съобщи, че сградата е рухнала, след като автомобил се врязал във фасадата.

Хотелът с 25 стаи е разположен в търговския център на Индоре, в близост до ЖП гара и автогарата. Индоре е на около 900 километра южно от Ню Делхи.

 

Рухването на сгради е обичайно в Индия, тъй като строителите използват нестандартни материали, многоетажните структури са издигнати по неадекватен начин. Масовото търсене на жилища около градовете на Индия и широко разпространената корупция често водят до това строителите да добавят неоторизирани етажи или да строят незаконно.

През август 2017-та година 33 души са били убити, когато една жилищна сграда се срина в финансовата столица на Индия в Мумбай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама