В САЩ падна лотариен джакпот от 521 милиона долара

13:23, 01 апр 18 / Свят 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък вечерта в американския щат Ню Джърси, лотарийната игра „Мега милиони“ (Mega Millions) зарадва местен жител със „скромната“ печалба от 521 милиона долара. „Мега милиони" се разиграва в 44 щата, както и в столицата Вашингтон и на Вирджинските острови. Според правилата на лотарията сумата от 521 милиона долара ще се изплаща на вноски в продължение на 29 години. Ако предявителят или предявителите на печелившия фиш поиска(т) печалбата си веднага, тя ще спадне до 317 милиона долара.

Според съобщение на организатора на лотарията в Ню Джърси билетът е бил продаден в бензиностанция на "Лукойл" в град Ривърдейл, окръг Морис. Собственикът на бензиностанцията Амир Карас, каза пред репортери, че е истински щастлив заради късметлиите.

През 2012-та година бе спечелен рекордният в историята на играта джакпот от 656 милиона долара. Тогава печалбата бе разпределена между три фиша, а рекордът за САЩ от джакпот е ударен през 2016-та година в играта „Пауърбол“ (Powerball). Сумата също е била разпределена между три фиша, но в този случай тя е 10-цифрена – умопомрачителните 1 590 000 000 долара!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама