Шотландия произвежда рекордно количество енергия от възобновяеми източници

16:36, 01 апр 18 / Свят 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шотландия се превърна в световен лидер в снабдяването с електричество от възобновяеми източници, след рекорд през 2017-та година за създаване на екологична енергия, показват данни.

Нацията е получила над две трети - 68,1% - от електроенергията си чрез „зелени източници “през миналата година - увеличение от 26% спрямо предходната година. Това е увеличение от 14,1 процента от 54-те процента, достигнати през 2016-та година. Шотландските държавни служители заявиха, че са на първо място в тази сфера от останалата част от Обединеното кралство.

Смята се, че новата статистика прави Шотландия една от първите в класирането в света за предоставяне на собствена електроенергия от източници, избягващи изкопаеми горива, които ускоряват изменението и замърсяването на климата при изгарянето им.

Съществува разлика между количеството възобновяема електроенергия, която една държава генерира, и процента на възобновяемите енергийни източници, които консумира, тъй като много правителства изнасят и внасят енергия, а ЕС като цяло си е поставил за цел до 2020-та година, 20% от общата произведена електроенергия да е от възобновяеми източници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама