Откриха видеокамера, изгубена в морето преди повече от две години

16:47, 01 апр 18 / Любопитно 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди две години и половина, любителка на подводната фотография губи своята видеокамера във водите на Окинава – най-големият остров от японския архипелаг Рюкю.

Японката е загубила своята камера Canon при гмуркане през септември 2015-та година, а тази седмица ученици от Тайван от доброволски отряд по почистване на плажовете в района, намират нещо, което им изглежда като „интересен“ камък, но се оказва, че е цифровата камера, която е в загубена във водонепропусклив калъф и все още е напълно функционална. Устройството дори е имало достатъчно заряд в батерията си, за да се включи и да се покажат последните изображения, които собственичката е заснела преди да я загуби безследно.

Във вторник учителката на децата публикува няколко снимки от апарата във Facebook, а само няколко часа по-късно собственичката разбира, че камерата й е намерена. Децата първоначално се съмнявали, че разглеждането на снимките е правилно, но стигнали до извода, че това е единственият начин да проследят неизвестния фотограф.

Щастливата фотографка планира пътуване до Тайван през юни, за да се срещне с учителката и учениците и да прибере камерата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама