Какво ще е времето по Великден?

07:15, 06 апр 18 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък ще бъде облачно, дъждовно и по-хладно, но след това по време на Великденските празници ще имаме и слънчеви часове.

Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. Температурите в ранния следобед ще бъдат от около 13 на северозапад и по високите полета до 22-23 в крайните югоизточни райони.

Дъжд ще превалява над западната половина от страната и част от централните райони. По-късно следобяд и привечер преваляванията ще спират, последно - в Северозападна България.

В събота облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а дневните от 14 до 20 градуса. Ще духа слаб, в източна България - умерен и  временно силен североизточен вятър. Почти без валежи, освен на отделни места около планините в крайните югозападни райони.

В неделя ще остане ветровито, със слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 15 до 20 градуса. Ще има променнлива средна и висока облачност, почти без валежи.

През последния почивен ден, 
в понеделник, съществена промяна на времето няма да настъпи. Вятърът от североизток ще отслабва и стихва. Минималните температури ще бъдат от 5 до 9 градуса, а дневните ще останат в интервала от 15, 15 до около 20 градуса.

В планините четирите почивни дни предлагат сравнително добри условия за туризъм. В петък ще има превалявания от дъжд, само по най-високите части - от мокър сняг. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат 7-8 градуса. В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а температурите в следобедните часове ще бъдат от 12 до 15 градуса.

Времето в
Гърция по празниците ще бъде в синхрон с това у нас - в петък и събота ще има повече облаци и краткотрайни валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици, а в неделя  и понеделник ще бъде сухо и температурите ще достигнат 23, 24 градуса.

Във вторник у нас съществена промяна на времето няма да настъпи, а температурите ще се повишат с градус-два. В сряда
 ще се затопли още и  дневните температури отново ще достигнат 23, 24 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама