Жители на шуменско село протестират срещу разрушаване на път към скален манастир

12:00, 06 апр 18 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подписка срещу разрушаването на пътя за скалния манастир над село Осмар започнаха жителите на селото. До момента са събрани 67 подписа, като акцията продължава, съобщи БНР. По пътя са образувани дълбоки коловози заради извозването на дървесина от гората над селото. 

Сечта е разрешена до 20-ти юни, но разрушаването на пътя прави невъзможен достъпа до най-голямата забележителност в района - скалните манастири, а основен поминък на селото е туризма. 

Вече са проведени срещи с фирмата, за да възстанови пътя, каза жителят на Осмар Петър Свещаров: "И сега в момента има булдозер, който от време на време поправя, но ремонтират пътя дотолкова, доколкото да могат да си свършат работа. Скалният манастир доби много популярност и постоянно има хора. Сега отиването с кола е невъзможно".

"Сезирали сме институциите, но не съм оптимист, че пътят ще се възстанови", каза кметът Христо Колев. "Няма да оставим фирмата да си прави каквото иска и мислим да направим верига от хора да не допускаме фирмата да си режат дърва, докато не си оправят пътя", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама