Британската кралица не позволи лика й да се ползва за пощенски търговски знак

10:15, 06 апр 18 / Любопитно 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кралица Елизабет Втора възпрепятства плановете на британската компания "Ройъл мейл" да използва главата й в профил в качеството на собствен търговски знак върху стандартните пощенски марки на кралството, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Нейно изображение неизменно присъстваше на пощенските марки от първа и втора класа от 1967 г., когато то беше сътворено от британския художник, скулптор и дизайнер на монети и пощенски марки Арнолд Машин /1911-1999/.
 
След консултации с кралицата придворни от висок ранг са счели инициативата на британските пощите като крайно неуместна, за което веднага били уведомени съответните ръководители. Според депутата от управляващата Консервативна партия Нейджъл Еванс подобно използване на лика на Нейно Величество за печелене на пари е "абсолютно неприемливо". "Радвам се, че този опит претърпя провал", добави парламентаристът.

Кралската поща, основана през 1516 година и приватизирана през 2013 г., беше решила да подобри разклатеното си финансово състояние с използването на лика на кралицата. Миналата година доходите на компанията спаднаха с 5 процента, което предизвика недоволство сред акционерите й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама