Шест тийнейджъра бяха намушкани през изминалата нощ в Лондон

11:28, 06 апр 18 / Свят 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест тийнейджъра бяха намушкани в рамките на 90 минути през изминалата нощ в поредната вечер на насилие в Лондон. 13-годишно момче бе сред жертвите, а две 15-годишни момчета са със сериозни наранявания, но в стабилно състояние в местна болница.

Кръвопролитните действия са следствие на протести на събрали се в столицата младежи, за да поискат мерки за предотвратяването на насилието към младите хора.

Дейвид Лами – депутат от Парламента на Обединеното кралство заяви, че насилието в Лондон е в „най-върховата си сила“ и предупреди, че няма никакви знаци за прекратяване на кръвопролиятата, докато съществуват гангстерски войни относно територии за разпространение на наркотици и завладяването на проституцията в дадени райони на британската столица. Той призова кметът на града Садик Кан и правителството да работят заедно, за да се намали насилието.

„55 убийства са станали от началото на годината в Лондон, което доведе до съкращения в полицейския бюджет и съответно недоволни служители. През последните седем години загубихме 700 милиона паунда от полицейския бюджет, а през следващите три правителството планира да намали още 300 милиона паунда. Моето послание към правителството е да работи с нас, за да разрешим този национален проблем!“, каза Садик Кан пред британски медии.

От 2014-та година насам се наблюдава непрестанно увеличение на насилствените престъпления в Лондон и в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама