ПСЖ с нов треньор от следващия сезон

13:39, 06 апр 18 / Спорт 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският специалист Томас Тухел ще води френския футболен гранд "Пари Сен Жермен" от следващия сезон. 44-годишният Тухел ще замени на поста испанеца Унай Емери, който така и не успя да донесе жадуваното в Париж отличия от Шампионската лига. Германецът за последно бе наставник на "Борусия" Дортмунд, но напусна през миналото лято след неразбирателство с клубната управа около трансферната политика, въпреки че изведе отбора до триумф в турнира за Купата на Германия.

Катарският собственик на ПСЖ Емир Тамим бин Хамад Ал Тани лично е предпочел германския наставник в конкуренцията на Антонио Конте, Карло Анчелоти, Луис Енрике, Пауло Фонсека, Леонардо Жардим и Масимилиано Алегри. Основната цел на бъдещия наставник, президентът на клуба и целия треньорски щаб е спечелването на Шампионска лига.

Шампионът на Бундеслигата "Байерн" Мюнхен също имаше интерес към Тухел, но още в началото на април от ръководството на баварците признаха, че преговорите са прекратени, тъй като Тухел вече има договорка с друг отбор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама