Монтираха спирките за нощния градски транспорт в София (СНИМКИ)

15:18, 06 апр 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нощният градски транспорт ще тръгне от Великден - 7 април, а вече могат да се видят и спирките, където пътниците ще се качват и слизат. Нощният транспорт е нова услуга в София. Линиите са 4, цената на картата ще е 2 лева, а във всеки един автобус ще има контрольор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пътници. Тя важи за четирите линии и с една карта човек може да се прикачва на друга линия през цялата нощ. Редовните карти за градската мрежа не могат да се ползват за нощен транспорт. На картата за нощен транспорт ще бъде изписвана и датата.

Общо 14 климатизирани автобуса ще се движат по линиите на интервал от около 40 минути. Там, където няма спирки, ще бъдат поставени указателни табели за ориентация на пътуващите.

Публикувано във факти.бг:

Линия № 1 ще върви по маршрута ж.к. "Люлин 1, 2" – ж.к. "Младост 4". Тази с № 2 ще свързва кв. "Обеля" и ж.к. "Студентски град". Автобусите с номер № 3 ще се движат между ж.к. "Овча Купел 2" и ж.к. "Левски" (Автостанция Изток), а тези от № 4 – между ж.к. "Дружба 2" и ж.к. "Гоце Делчев". Пресечната точка ще е в центъра на София – на площад „Княз Александър I“.

Засега Столична община планира нощните автобуси да се движат до края на годината. През това време обещава да се води стриктно наблюдение и ще се правят анализи за използването им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама