МВР пусна снимки на Колев и Пелов от деня на бягството (СНИМКИ)

16:29, 06 апр 18 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР пусна снимки от затвора, на които се виждат Радослав Колев и Владимир Пелов в деня на бягството. На тях се вижда как двамата мъже чакат да получат вещите си в деня на бягството. Други изобразяват движението им в затвора. На една от снимките Колев е застанал в позиция, като държи ръцете си зад гърба. Разследващи предположиха, че в този момент той има оръжие.

Трети ден продължава издирването на двамата избягали затворници.  Във вторник двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор след като заплашиха надзиратели с оръжие.

Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. МВР предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.

Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили.

Над сто сигнала за избягалите затворници е получило Министерството на вътрешните работи от вторник насам. Вчера вътрешният министър Валентин Радев посочи, че около 30-сет от тях били по-достоверни. В СДВР е създаден специален щаб, който проверява всички достигнали до полицията сигнали.

В сряда синът на единия от бегълците беше задържан, а впоследствие освободен.

Бягството на двамата рецидивисти от затвора доведе и до оставки. По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев. Местата им са заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието. Доклад от проверката в правосъдното министерство по случая с бягството от затвора се очаква на 12 април и след това ще бъдат предприети дисциплинарни мерки спрямо действията на пряко отговорните служители, в резултат на които е извършено бягството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама