Въвеждат нов формат на състезателните уикенди във Формула 1?

19:50, 06 апр 18 / Спорт 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият основен акционер във Формула 1 Liberty Media съвсем скоро ще запознае тимовете в надпреварата с плановете си за развитието на спорта. Предстои обсъждането на нов формат на състезателните уикенди, който ще е насочен към по-младите почитатели на високите скорости.

Според новия проект, подготовката за старта отново ще започва в петък, но с открит за публиката технически преглед. Такова решение се използва в Nascar и определено се радва на интереса на феновете. Освен това уикендът ще стане по-компактен, тъй като сега техническите прегледи на автомобилите са в четвъртък, съобщава topsport.bg.

След техническия преглед, петъчната програма ще включва и две едночасови свободни тренировки, с което тези сесии за уикенда ще приключат. В момента във Формула 1 има три свободни тренировки - две в петък, всяка една с дължина 90 минути и една едночасова в събота.

В събота програмата също ще е по-различна. Денят ще започва с квалификацията, която ще е предиобед, а след това ще има спринтово състезание - дължината му ще е 100 километра, а тимовете няма да бъдат ограничени по отношение на използваното гориво или гуми, което означава, че пилотите ще могат да атакуват от старта до финала.

Резултатите от съботното състезание ще определят стартовата решетка за неделния старт, който ще запази обичайния си формат - 2 часа или 300 километра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама