Прокуратурата се произнася по случая на жена, която твърди, че е бита от ексдепутат

09:00, 14 май 18 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Пловдив ще излезе със становище по случая със 73-годишната Стоянка Вътова. Тя и свидетели твърдят, че е била бита от депутата от 41-то Народно събрание Костадин Язов заради паркомясто. Жената е в болница от миналия четвъртък. Политикът категорично отрече нейните твърдения.

Пред болничната стая на жената е назначена охрана, не се допускат външни лица, най-вече журналисти. 

Към този момент не е образувано досъдебно производство, а проверка на случая. Разпитан е и самият г-н Язов, както и свидетелите. На този етап не е ясно какво се случва. Костадин Язов каза, че няма такова нещо. В момента той не е в България, но коментира случая пред NOVA.

„Заявявам, че твърденията не са верни. В момента върви предварителна проверка и вярвам, че тя ще установи всички факти във връзка с т.нар. инцидент. Законът не ми позволява да влизам в конкретика. Искрено се надявам, че всичко това не се прави, за да се получи някакво парично обезщетение. Знам, че прокурор от ОП-Пловдив е близък роднина на пострадалата в кавички няма да се намеси в проверката и тя ще установи обективната истина”, каза бившият депутат от ГЕРБ.

„Казвам, че твърденията, които бяха изказани не са верни”, подчерта той. Той отказа да коментира подробности по случая, твърдейки, че законът не му позволява да коментира.

Пострадалата отрича твърденията на Костадин Язов, че търси обезщетение. Има племенник, който преподава, а не работи в пловдивската прокуратура, обясни тя.

Предстои контролен преглед на пострадалата Стоянка Вътова. Наблюдаващият лекар също ще излезе със становище за общото й състояние. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама